Jullov: Bangkok och Vientiane

När jag och Josse anlädde mitt i natten till Bangkok för 3 år sedan såg vi hur det sprang runt en massa katter bland alla sopsäckar, slängda på gatorna, i varenda liten gränd på Khaosan Road. Vi tyckte det var skumt att det kunde finnas så många katter på ett och samma ställe och tyckte att deras beteende verkade lite underligt. När vi kom närmare så insåg vi nästan samtidigt att det inte var katter, utan att det var enormt feta råttor som var lika stora som katter. Som de två sansade 19-åringarna vi var så skrek vi samtidigt som vi hoppade, flängde med armarna och rusade åt andra hållet. Resten av bangkokupplevelsen var inte heller speciellt uppfriskande då stan såg ut som att den snart skulle falla samman och med en miljon duvor ständigt traskande kring fötterna. Kvinnan som kom fram och kastade fågelmat i armarna på oss och tyckte att vi skulle betala för detta fick -10p. Det kanske framgår att mina förhoppningar på Bangkok, som en mysstad, inför denna resa inte var speciellt höga.
Men, denna gång möttes jag av ett helt nytt ställe. Sophantering verkade vara något som fungerade, gatorna var betydligt mera städade, fattigdomen var inte lika omfattande, inga synliga råttor och knappt några duvor. Detta trots översvämningarna som drabbat staden. Vi passade på att gå på marknader, vågade gå på fiskspa igen, drack våra sista thailandsbuckets(för denna resa), åt spännande mat och hängde runt.
Vår nästa destination var Vientiane, Laos, en föredetta fransk koloni. I Laos huvudstad Vientiane så hittade vi ett Scandinavian Bakery, lycka! Vi promenerade runt bland stadens alla sevärdheter. Kalle blev besatt av tuktuks så vi spenderade en stor del av tiden i just tuktuks. Vi hängde på en bar och njöt av solnedgången över Mekongfloden.
Laos <3. Laos <3. Laos <3. Laos <3. Laos, vi ses igen!
Pusss /SM

Bilder från veckans svajigare tillställningar

I onsdags var det som vanligt ladies night. Förfest med goda vänner, häng på bron och sväng på zouk är som alltid ett vinnande koncept. Två hela bilder lyckades jag få med mig hem:
Igår blev det mat i Chinatown och häng på Club Street. Kvällen avslutades på en karaokebar där EK tvingades sjunga Don't Cha med Pussycat Dolls efter att ha förlorat ett vad.
Vi gick även förbi en bar som hette da paolo. Paolo pluggade bara en termin på NTU så han åkte hem i december. Vi kunde därför inte ungå att känna lite saknad. Miss you Paolo!!!^^!!
Kristian Hammer, en norsk norrlänning, har tagit över P:s gamla rum. Bild på honom kommer inom en snar framtid.
Pusss

Jullov: Railay

Julveckan spenderades på Railay med mys & pys och städtjuven.
Busstation på vägen till Railay:
Båtstation på vägen till Railay:
Oväntat besök skuttade lite oskyldigt in under EK:s säng första kvällen. Eftersom EK inte var överförtjust i tanken på att när hon sov så skulle en padda hoppa upp i sängen, så fick en vakt tillkallas. Efter att i receptionen ha hoppat runt som en groda för att förklara vad hon hade under sin säng, fick hon tillslut med sig lite hjälp. Eftersom jag mest var skadeglad så sprang jag runt fnissandes och med kameran i högsta hugg(det är så vänner gör!!!!!):
Grillbuffé:
Jättetråkigt frukostställe med jättetråkig frukost och ännu tråkigare utsikt:
Stranden på naturreservatsidan:
Julafton, och om någon tycker vi ser ut som femåringar överlyckliga över att få julklappar, kan jag meddela att det stämmer bra:
Om någon undrar hur grodan mår idag så kan jag glatt meddela att vi håller daglig telefonkontakt och att grodan Grön(som han heter) nu äntligen har hittat en fin grodflicka, Grönina, och att de nu lever lyckliga tillsammans och även har funderingar på att skaffa barn =).

SMEK håller koll på LiU

http://www.liu.se/polopoly/basfakta/webcam/webcam-broad.html

Gästföreläsaren

Föreläsning 12.30-13.30. Föreläsare: Dr Guan Yong Liang och duvan Pelle (på golvet längst framme till höger i bild, syns inte supertydligt). Pelle hade av misstag smugit sig in i föreläsningssalen. När han inte hittade ut bestämde han sig för att helt enkelt bidra som gästföreläsare.
Dr. Guan Yong Liang

Chokladbuffé

Idag var vi ett gäng högst uppe på Marina Bay Sands och åt en helt fantastisk chokladbuffé, njöt av utsikten och av sällskapet! Marina Bay Sands är den jättestora "båten" som är byggd högst upp på tre skyskrapor.
Mats tipsar Evve om kamerainställningar:
Chokladbuffé
Imorgon drar skolan igång igen efter våra lediga dagar under det kinesiska nyåret. Så nu är det läggdags :).
Pussss

Singapore Zoo

Igår var SMEK och EK:s päron på Singapore Zoo för att titta på djur, som man gör på zoo. Efter denna upplevelse så har vi nu allihopa varit tvungna att uppdatera våra favoritdjurlistor:
EK: Getter, Känguru
SM: Getter, Surikater
EK:s pappa: Elefanter
EK:s mamma: Apor
Eftersom SMEK var så exalterade i närheten av getterna och deras små underbara getbäbisar så glömde vi bort kamerorna fullständigt. Suck! Men ett gäng andra djur lyckades hamna på bild:
Bildgåta: Vad är det för djur/växt på bilderna?
Rätt svar: groda!
Singapore zoo får 10 getbäbisar av 10 möjliga. Extra många getbäbisar för de vackra miljöerna, inga burar och bevarandet av djur- och natursatsningarna.

Minibussresa i Thailand

Så här kan det se ut och låta när man reser med thailändare i Thailand:
Någon som vet vad låten heter??

Bakterierädda singaporianer

Singaporianer är rädda för allt som är det minsta farligt, trots att de har betydligt lägre krimilalitet än Sverige och otroligt bra sjukvård. Idag fick vi mail om fågelinfluensa-läget. Hälsodepartementet utlyser ingen varning i Singapore men skolan ville ändå att studenterna ska vidta följande försiktighetsåtgärder:

· Maintain a high standard of personal hygiene.

· Visit a doctor if you are unwell and stay away from school.

· Declare your travel details at http://intranet.ntu.edu.sg/flu/default.aspx if you are travelling abroad.

· When travelling abroad, avoid direct contact with poultry, birds or their droppings, and, if contact is made, wash hands thoroughly with soap and water.

· Seek prompt medical attention if you have returned from an avian-influenza-affected country and have developed fever and/or influenza-like illnesses.   Subsequently, please report your situation to Student Affairs Office at [email protected].

Punkt nummer 4 är särskilt intressant, speciellt eftersom den bara verkar gälla utomlands?!
Pusss

Jullov: Phi Phi Islands

Phi Phi Islands var andra stoppet på resan. På ön finns knappt några spår av tsunamin kvar, förutom en evacuation route som numera finns utmärkt. Phi Phi bjöd på sol, bad, kritvita stränder, apor och till skillnad från vad vi trodde; en hel del buckets.
En dagsutflykt med longtail boat hann vi också med:

Ny termin

Äntligen efter lite krångel och pusslande med kurser så har jag fått ihop ett schema som fungerar. Kurser som står på schemat är: Process Control System, Digital Signal Processing, Communication Principles, Marketing och Chinese Language Level 1.
Grundkurs i kinesiska är lätt den underbaraste kursen jag någonsin kommer få csn bidrag till. Lektionerna går ut på att vi i princip "sjunger" olika toner för att lära oss de kinesiska uttalen. Sedan har vi bildstund och lär oss rita massa lustiga tecken. En väldigt trevlig överraskning är att kinesiska varken har tids- eller personböjningar, vilket gör att den grammatiska biten blir otroligt mycket lättare än tex spanska.
Så här ser schemat ut: (det stora blocket på tisdag fm och onsdag fm är bara under v11)
Nu är det dags för ladies night, precis som vanligt!
Pussss /SM

Jullov: Full Moon Party

Ett av resmålen var Koh Phangang och Full Moon Party, typ världens största strandfest med 10 000 deltagare. Som förväntat så gjorde Full Moon Party oss inte besvikna. SMEK kom in i stämningen direkt och sprang och köpte neonlinnen, neonfärg, buckets och lustiga accessoarer. Resultatet kommer här:
Efter förfest och kroppsmålningar så var det dags för stranden som innehöll bla följande:
Buckets. Danspodium. Rutschbanor. Eldhopprep. Roliga personer från hela världen. Neonfärg. Eldshower. 1000 Bucketsstånd längs hela stranden, om man skulle bli törstig. Fullmoon låtar. Halsband. Armband. Neontatueringar. Svettband.
Med allt det ovannämnda närvarande så blir lätt nattens timmar för få. Inga problem. Festen slutar inte förrän alla har gått hem, så vi kunde lungt vara kvar och köpa in vår sista bucket 7.00 på morgonen och dansa på stranden ett bra tag till.
Partybetyg: 10 av 10 fullmånar
FETT!!

SMEK tar tag i bloggandet igen

Hypotes: SMEK har haft en för bra semester för att kunna blogga.
Metod: För att ta reda på om hypotesen stämde så intervjuades en utan tvekan väldigt subjektiv person, nämligen SM, av ingen mindre än SM själv. Frågan som ställdes var: "Har SMEK haft en för bra semester för att kunna blogga?".

Resultat: Ja.
Slutsats: Ja.
Förslag/Åtgärder/Förbättringar: Semestern tar slut nu och SMEK kan börja blogga igen. Bilder från jullovet kommer publiceras successivt tillsammans med fortsättningen på vårt singaporianska liv.


Pusssss

RSS 2.0