Onsdag=

Familjen trollar som aldrig förr och ska snart trolla iväg mot trollskogen och dansa på något trollställe. Ladies night!!
//TrolliSM

Lika bra?!


Bintan Island

De senaste dagarna har familjen befunnit sig på den indonesiska ön Bintan. Simba, jojo och jag åkte i lördags och EK anslöt sedan till oss i söndags. Det har varit lite halvtaskigt väder(halvtaskigt väder på denna kontinent är: blåsigt, molnigt och 30 grader i skuggan). Trots detta så lyckades vi få lite färg i alla fall tillsammans med avkoppling och bad både i havet och i vår najsa pool.
På Agro Beach där vi var kunde man köpa billig öl men b-rudarna tycktes fortfarande gömma sig för Simba.
Helgen sammanfattas i bilder bäst:
Först tog vi en båt till Tanjung Pagar(nåt sånt hette det iaf). Vi fick åka med båt en som hette Pinguin och som var en tiondel så stor som jag hade förväntat mig att den skulle vara. Det är INTE mysigt att åka pingvinbåt när det blåser tokmycket och är jättevågigt. Båten innan hette wavemaster, lät ju definitivt som en bättre anpassad båt för detta väder, men icke fick vi åka med den!
Man fick hoppa ombord på båten som gungande hejvilt vid kajen. Så man fick passa in när båten och kajkanten var i samma höjd och då hoppa på. Personalen ropade till alla singaporianer att de skulle gå på fortare men så fort de fick syn på oss så typ drog de tag i armen och halft lyfte över en samtidigt som de sa "careful, careful, CAREFUL", typ.
Vi åt club sandwich första kvällen och var glada att äntligen få äta något annat är sing-mat!
Jag blev överlycklig när jag såg att de hade fanta på menyn och beställde in en direkt. Dock så visade det sig att det var fanta stroberri som var standard på detta ställe så då blev jag minst sagt besviken och fick beställa en öl istället.
Vi hade najsa hotellrum:
I söndags så badade vi och solade vi trots vädret:
Flip-flopen på hotellet var inte anpassade till människofötter iaf:
På söndagkväll åt vi middag och väntade in EK. Såhär kan det se ut när man försöker kommunicera med Simba:
När EK anlänt blev det mer mat/öl och kvällsdopp i poolen. Mustrollet Simba och stor skalbagge tog täten:
Igår så tog vi oss till en annan strand där det tyvärr spöregnade. Men vi surade inte och gick och unnade oss riktigt god mat istället:
Kvällen avslutades med Jurassic Park 3 och skip-bo spel:
Riktigt härlig helg alltså!
Imorgon blir det skola igen... och ladies night på kvällen ;).
Pussss

Lördagskväll i Singapore

Medan resten av världen gör roliga saker har jag spenderat lördagskvällen med en släng datastrukturer och algoritmer, lite reglerteknik och kryddat med en dos projektledning. Kort sagt: jag har spenderat lördagskvällen med att plugga.

Ironiskt nog är detta en av de få dagar detta år som jag kommer önska att jag var hemma i Linköping (inte bara för att jag då säkert hade sluppit världens värsta matförgiftning). Det kommer vara ett fåtal: idag (Svartan), hela Draget-helgen, I-Cabarét-helgen (kanske mest dagen före I-Cabarén), Vintermötet (härmed beställs livestream) och UK (kanske hinner hem, om vi har tur med tentorna...).

Vadan denna sjukt loja lördagskväll då? Jo, Familjen/SSS har stuckit till Bintan i Indonesien för att bo på nåt slags lyxig spa-resort och säkert ha skittråkigt. Jag stannade hemma så att någon kunde uppdatera bloggen (såklart).

(Jag måste förresten berätta om min helt sjuka upplevelse igår. Jag gick till läkaren igen för att min mage fortfarande hatade mig, och denna gång fick jag träffa en annan läkare. Han var som en gammal snäll farbror, och behandlade mig typ som om jag var ett litet barn. Ganska mysigt när man inte mår bra faktiskt. När han lyssnade på min mage sa ha att "den låter inte jättearg" och berättade att om magen är "jättearg" så låter den "RAAOOOWWW" (tänk er ett typsikt monsterljud). Sen frågade han om jag hade låtit bli att äta mjölkprodukter et c och när jag sa att jag hade bara ätit en skiva ost på morgonen (vilket i min mening är jätteduktigt) så kollade han strängt på mig, hytte med fingret och sa med bestämd ton "NO CHEESE!" (tänk er valfri arg kines i valfri film). Han tyckte inte heller att vatten var en särskilt bra dryck (apelsinjuice dög någorlunda) utan det jag skulle dricka var en femti-femti-grogg (hah! inte riktigt så kul) på vatten & Gatorade.)

(Det jag blev tillsagd att inte äta var för övrigt: mjölkprodukter, kolsyrat, friterat och starkt/chili. Vilket typ är omöjligt i detta land, särskilt som det enda jag är sugen på är nachos med salsa och ost i mängder. Så först var jag jättedeprimerad. Men sen insåg jag att sushi var OK och då blev jag glad och gick och köpte mig 32 små fina bitar. Och Sus har lovat mig en ost- och vinkväll när jag är frisk igen, så jag kanske står ut.)

Nu ska jag låtsas att det är en vanlig måndagskväll och att SSS egentligen bara sitter och pluggar, och gå och lägga mig. Tjingeling/EK.

Lista över roliga saker jag missar den här helgen

I Singapore har långhelgen precis tagit sin början. Imorgon är det polling day, presidentval, vilket gör att alla är lediga på måndag (?). På tisdag är det Hari Raya, slutet på ramadan, och eftersom alla religioner fått hänsyn tagen till sig i Singapore (eller för att Singaporianer gillar att vara lediga) så är även det en ledig dag för alla. Detta innebär förstås oanade möjligheter till roliga upptåg, om man inte fortfarande lider av sviterna av förra helgens matförgiftning, vill säga!

Lista över roliga saker jag missar den här helgen på grund av de där jävla räkorna på det där jävla Seafood at the Pier:
  • Semester med Familjen/SSS i Malaysia eller Indonesien
  • Svartan
  • Trettonflaskors
  • SOF Utedisco (skoja)

Inga durianer på tåget minsann!


Durian är alltså en vidrigt illaluktande frukt.

Sjukstuga!

Vi som skulle på en jättehäftig fest idag på 72:a våningen med världens utsikt, vi stannade hemma och tittade på film istället.. Anledningen: Familjen känner sig uschliga. EK fortfarande samma och JB och SM lite småförkylda. SB arg på resten av familjen för de inte är krya och för att han fortfarande inte vet vart alla b-rudar gömmer sig.
Imorgon ska vi hämta ut våra studentvisum(äntligen) och för att fira att vårat utreseförbud då upphör så ska vi åka till Malaysia eller Indonesien i helgen.
Simon när han spelar "Big Booty Bitches" i en lugn variant i vardagsrummet häromkvällen när vi andra pluggade flitigt:
Bakom kameran: Johannes
Pussss

Recension: Seafood at the Pier

"Recension" är en återkommande kategori i SMEKbloggen, där olika institutioner eller annat recenseras. Objektet betygsätts på ett antal punkter, med betyg från anti-S till SSSSS. Det sammanlagda betyget är en ihopvägning av delbetygen, och sammanfattar den totala upplevelsen.


Seafood at the Pier är en fisk- och skaldjursrestaurang vid Boat Quay i Singapore (d.v.s. mittemot Clarke Quay).


Lokal: Vacker utsikt över vattnet som förtrollade oss och fick oss att tro att detta var en bra plats att spendera sina surt lånade pengar på. Idyllen förstördes dock direkt när vi hade satt oss ner av att SM fick påhälsning av en kackerlacka som gärna ville lägga ägg i hennes sko. Detta ledde till att SM & EK (även kända som SMEK) spenderade resten av kvällen med fötterna på varandras stolar. Extra minus för de fula borden och stolarna.
Betyg: 1 av 5 matförgiftningar

Läge: Som tidigare nämnt låg restaurangen fint vid vattnet, och närheten till McDonald's "nära Clarke Quay men inte riktigt där" (se tidigare recension) var lämplig då denna restaurang krävde ett omedelbart efterföljande besök där.
Betyg: 4 av 5 matförgiftningar

Klientel: Förutom SSS var där en kackerlacka, ett högljutt grabbgäng och två killar som såg ut att höra till någon form av maffia. Lägg till det en man som uppenbarligen slog sin flickvän som han var där med.
Betyg: 2 av 5 matförgiftningar (SSS var ju där, och klientelet hade kunnat göra kvällen ypperligt spännande.)

Mat: Maten såg väldigt intressant och aptitlig ut på de fina laminerade menyerna som inkastaren visade för oss. SM, JB och SB beställde en hel friterad fisk med sötsur sås och ris och EK beställde (tyvärr) vitlök- och pepparfrästa jätteräkor. Redan på kvällen var betyget dåligt, då maten var smaklös (fast hos jätteräkorna fanns en vag touch av bränd vitlök) och fisken knappt hade något kött utan mest bestod av huvud och ben. Detta föranledde ett omedelbart efterföljande besök på McDonald's, där killarna köpte varsin BigMac & Co Plusmeny för att bli mätta för kvällen.

Något dygn senare sänktes betyget ytterligare då EK plötsligt fick mystiska magkramper som vägrade gå över. Tada! Matförgiftning. Och vad var det enda EK hade ätit den senaste tiden som inte resten av SSS hade käkat? Jo...
Betyg: -100 av 5 matförgiftningar

Service: Den påstridiga inkastaren erbjöd oss 20 % rabatt och varsin gratis dryck, så vi tänkte att här kan de service. Detta höll någorlunda tills vi hade ätit klart, och ingen kom och plockade bort maten. När vi sedan skulle betala hade de lagt på en massa saker som vi inte alls hade beställt - samt tagit dyra pengar för riset. Lägg till detta att de "glömde" säga att 20% rabatt inte gällde på den hela fisken...
Betyg: 1 av 5 matförgiftningar

Slutbetyg: -18,4

Galen kurs!

Just nu läser vi en kurs som vi ska få tillgodoräkna oss hemma i Sverige som reglerteknik. Lite knasigt med tanke på kursnamnet här:
Som om detta inte vore nog så inledde föreläsaren förra föreläsningen med att förklara för oss att "professor shit" skulle gå in djupare på vissa saker under andra halvan av terminen. Både jag och johannes hörde samma sak så vi undrar verkligen vem denna kommande professor är och framförallt hur han ser ut.
Efter föreläsaren tagit sig igenom detta så började vi prata om Big Oh:
Intressant dag i skolan helt enkelt.
Pusss

Rapport från sjuksängen

Jag är nu inne på tredje dagen av sängliggande med kryptiska kramper i magen. Från att ha beskyllt räkorna har jag nu gått över till att misstänka att jag har en eremitkräfta (eller någon liknande parasit) i magen. SM är ivägskickad till medical centre för att försöka styra upp feting-medicin åt mig, hoppas på det bästa.

Dessa dagar har dock fått mig att komma på en ny, högst effektiv diet - jag kallar den NCNFOE (alltså, såklart, No Carb No Fat Only E-Numbers). Den går ut på att endast äta sådant som innehåller 0 % fett och massa färgämnen och konstgjorda smaker (perfekt, eftersom den enda "sjukmat" som går att hitta här är yoghurt som uppfyller just dessa krav). Ryktet säger att Victoria Beckham redan snappat upp dieten och beställt hem ett stort lass med singaporiansk yoghurt.

Nu fortsätter Alias-maratonet.

PS. Om någon medlem av hushållet skulle råka se detta så önskar jag mig en 7/11-macka med kalkon eller nåt eller en cheeseburgare från McD. Helst en chesseburgare från McD. Samt en StarHub top up Happy Stars 17 dollar.

PS2. Vart fan finns dollartecknet på Mac???

PS3. Hur gick visningen idag?

PS4. Jag har inga pengar på mobilen vilket är anledningent till att jag försöker kommunicera med hushållet via bloggen. Antar att de, liksom ni, går in på den minst en gång i timmen så det ska nog gå bra.

Gästspelare: Johannes

Eftersom andra halvan av SMEK (alltså EK) tydligen ligger däckad i nån typ av obskyra magsmärtor har undertecknad blivit ombedd att göra ett gästspel på denna blogg, till allmänhetens stora förtjusning. Det har i media talats om bristen på fysisk aktivitet på SMEKbloggen, så därför bad de mig, i egenskap av man, att skriva en rad eller två om detta.
Simba och jag ägnade gårdagskvällen åt att löpträna kring Singapores enda innerstadssjö, kallad "The Lake". Längs stranden på denna måttligt stora vattensamling finns en löpbana, tidigare omnämnd och förevigad på bloggen av EK. Kvällens distans blev 24 km i 800-meters-världsrekordtempo. Villum, känn dig spöad. Vi avslutade det hela med lite 1 killometers-intervaller. På grund av den extremt höga luftfuktigheten som råder i denna del av världen blev Simba och jag lite blötare än normalt. Resultatet ses nedan.
Om någon vill följa oss på vår egen hemsida så kan man göra det på swedishgirlsgonewildsingaporeshowercam.org
Johannes

Familjesamanträde

Idag hade vi vårt första riktiga familjemöte. EK fick agera överhuvudet(tror hon). Vi tänkte dela med oss av protokollet som självfallet fördes:
Pusss

Hemmakväll!

Igår hade vi en riktig hemmakväll. Vi drack öl, lyssnade på massa musik, spelade badminton med våra nya rack i vardagsrummet och umgicks med Urban(ödlan). Kvällen avslutades med ett öltorn(inte det lättaste när man har en fläkt som blåser max i taket).
Nu ska vi kika på film!
Pusss

VARNING för seafoodatthepier!

Här kommer bilder från ovannämnda restaurang som är anledningen till att EK ligger utslagen i matförgiftning idag. Inte OK. På något konstigt vis så lyckades vi dessutom inte ta en enda bra bild på någon(vi är ju i vanliga fall världens mest fotogeniska familj). Redan här borde vi börjat ana oråd.

Till sist en bild på den förgiftade maten vi INTE rekommenderar att man äter:

House removal

Eller flyttbil:

Nyttig shopping

Idag har det inhandlats sportprylar. Detta är dagens fynd:
Ni ser rätt, självklart har vi köpt rosa likadana världens superdupersnabbaste skor:
Pussss//Nörd SMEK

Lakeside vs Rydsskogen

Tog en liten löptur igår morse medan resten av Familjen sov. OK, varvet runt Årstaviken är delvis asmysigt, Rydsskogen är helt OK - men Lakeside-rundan slår nog det mesta:
"Tråkigt".

På andra sidan jorden är saker lite annorlunda

I onsdags var det som vanligt Ladies' night här i Singapore, en fantastisk uppfinning som innebär att alla tjejer går in gratis på typ alla klubbar, och även får ett par gratisdrinkar. Finns vissa fördelar med ett mindre jämställt samhälle... (Minns de glada dagarna i Stockholm då nästan alla klubbar inte bara helt officiellt hade olika åldersgränser för tjejer och killar men även hade olika inträden.)

I alla fall, vi kommer till en klubb, går in gratis, hämtar en gratisöl och kissnödig som man blir av öl behöver vi förstås uppsöka en toalett efter halva. Vi frågar någon jobbare vart toaletten finns, och han pekar ut i köpcentret där ingången till klubben ligger. Livrädda för att få en skyhög fine för att ha försökt smita ut från en klubb med öl frågar vi även vakten på vägen ut, och han pekar också ut i köpcentret. Jaja, tänker vi, och smyger därifrån - och tror fortfarande inte riktigt på att vi får gå ut därifrån med ölen (uppfostrad som man är av Kårallen & stenhårda DA:s...).

Men, ja, ingen stoppade oss på vägen och ingen stoppade oss heller när vi knatade tillbaka in med våra öl. När blir detta en OK syn utanför Kårallen? ;)


Ny familjemedlem!

Urban hittades tidigare idag i vardagsrummet. Urban (som vi efter ett familjemöte röstade igenom att han skulle heta) är en livlig ung ödla som inte drar sig för nya utmaningar. Urban gillar b-rudar och troll.

Välkommen till familjen Urban!
Önskar Familjen genom SM


Lite om hur vi bor

Vi bor som tidigare nämnt i en femma, låter ganska fett men är iiinte riktigt lika coolt som det låter. Det är smek, simba och jojo - och så husdjuren, hus-tysken och numera även en hus-colombian.

Förutom fyra sovrum (vardera med egen balkong) finns ett vardagsrum/matrum med balkong och ett kök - även det med balkong, såklart. (Balkong är tydligen det nya fönstret här. Lite skumt eftersom det är alldeles för varmt för att hänga på balkongen eller ens ha balkongdörren öppen, men det går bra att göra iste där så någon nytta gör balkongerna trots allt.) Köksbalkongen fungerar även som tvättstuga och så bor Kacke där.

SMEK delar förstås rum i denna lyxiga våning, och så här fint har vi det:
(Notera den feta högen med skolböcker, samt den uppslagna skolboken. "I vårt rum pluggas det för fullt! När det inte solas eller shoppas på Victoria's Secret, vill säga." skulle kunna vara bildtexten.)

(Ja, vi har köpt matchande lakan. Matchande handdukar också, om ni måste veta. Och nej, sängarna stod inte så där tätt ihop från början, men varje morgon när jag vaknar har SM flyttat sin säng lite närmare min. Jag tror hon saknar Kalle.)

I rummet bredvid oss bor våra hus-grisar:
(Ja, de ligger fortfarande i sängen klockan 13.00.)

(Rumpan till vänster i bild tillhör Simba, om någon undrar.)

Pusspuss /EK

Vad kan man hitta på här?!

Uppenbarligen väldigt mycket eftersom det krävs en skylt med texten "for drinking only". Skit oxå, vi som hela tiden trott att det var en örondusch och en vattenballongspåfyllare...

Lite dålig humor

En av dessa sitter på alla bussar här:


Utöver detta så står det på flyttbilarna "house removal" och på framrutan finns en skylt "removal in progress". Lite halvkul ;).

Onsdag och det betyder...

... att familjen sitter och spelar ölspel och snart ska in mot stan:


Ha en trevlig afton!

Veckans frågesport

Tema: Vad händer här?
1. Det är tenta-p
2. Vi hittade några flitiga japaner som satt och pluggade, trots att det är nästan två månader till mid-terms och hela tre månader till tenta-p.
3. Vi har på eget initiativ (och utan hårda slag i huvudet) blivit NTU:s flitigaste studenter och sitter och pluggar till ca midnatt en vanlig måndag.

Rätt svar vinner en dejt med valfri person i hushållet. Svar bör innehålla information om önskat föremål för dejten, samt gärna (inte krav!) länk till en bild på dig. OBS! Ledtrådar till svaret kan finnas i bilden...

I väntan på bussen

Idag stod vi i världens längsta busskö för att komma hem från skolan. Ja det är alltså rätt uppfattat; man får köa till att få kliva på nästa buss:



Dagens tips 1: Köa aldrig till bussen vid administration center!!!
Dagens tips 2: Om en arg singaporian blänger på dig med en blick som innebär att denne tycker att du är värlelös på att stå upp i bussen (som du måste göra för att bussen är smockfull) för att du bla vinglar för mycket, erbjud dig då på ett snällt sätt att byta plats med den sittande singaporianen. Då kan personen demonstrera hur man står upp utan att vingla för mycket. Detta gör att du själv kan ta tillfället i akt att "learning by watching" på ett mycket bekvämare sätt, nämligen sittandes. Alltså en win-win för både dig och den arge.
Pussss

Tillägg till det tidigare inlägget

Innan detta hände så hade jag gått runt och upprepat "Häääär kan man bli nerbajsad", eftersom jag såg framför mig vad som kunde hända när man gick under så många träd. Sekunden efter blev EK träffad på tröjan och handen och jag blev träffad på foten. Därför byter jag här med namn, från SM till spåkvinnan.

En sak som har hänt

Jag blev bajsad på av en fågel häromdan, det var asäckligt. Jag var tvungen att köpa en ny tröja på stört (inte tråkigt).

Lejon söker fru

Namn: Simba
Ålder: Eventuellt byxmyndig, men det finns fortfarande tvivel om detta.
Intressen: Jaga troll och trolla.
Raggningsresplik: "tjeena, har du lite simbaabstinens?"
Favoritfärg: Lejongul med rosa inslag.
Viktigaste kvinnorna i hans liv: SMEK
Rumskamrat: Grisen
Favorittysk: Hustysken
Spåkkunskaper: Lejoniska, flytande.
Gillar inte: Åska *RäDd*

Om du vill träffa detta lejon så smyger du förslagsvis efter honom på hans kurser på NTU, Singapore. Han läser bla: Dynamics and Control, Business Law, Business Finance, Mechanics of materials. Smart lejon alltså!!!

I annat fall om du inte befinner dig på plats så kan du maila en kort presentation om dig själv till [email protected]. Sen är det bara hålla tummarna att han hör av sig!

SMEK svarar också gärna på eventuella frågor om Simba.


SIMBA SOLAR:


SIMBA RAGGAR PÅ KROGEN:

Sol och bad

Idag var vi på den konstgjorda ön Sentosa för att sola och bada.

Följande värden är uppskattade av skribenten:
Temperatur i luften: 30 grader
Temperatur i vattnet: 27 grader
Svalkning av vattnet: 8/10 p
Kul i vågorna: 3/10 p, vågorna var för små!
Skuggan under palmerna: 5/10 p, eftersom det fanns en överhängande risk att få en kokosnöt nertrillande i huvudet.
Härlig avkoppling: 10/10 p
Tanken på att det kommer vara så här i ett år framåt: 10/10 p


Ett inlägg om våra husdjur

Förutom en tysk (och en ännu okänd lägenhetskompis som vi inte träffat) har vi även två husdjur, som tyvärr är lite blyga och inte vill vara med på bild.

Vårt ena husdjur heter Kacke och han bor enligt utsago (vi har inte sett till honom, det är det bara tysken som har) under tvättmaskinen. Tidigare bodde ett annat husdjur, Svacke, under TV:n, men JB råkade trampa på honom och nu är han död. Vi tror att Kacke kom hit för att rädda Svacke, men trivdes så bra att han stannade.

Sa jag förresten att de båda är så kallade "hästkackerlackor" (patenterat uttryck). De är ca 12 centimeter långa, fem centimeter breda och har ben som nästan är lika långa som en hästs. Ryktet säger att de även har hovar.

Förutom Kacke och Svacke bor här lite bananflugor som gillar guava, bebis-kackerlackor (eller minimyror, vi hoppas på minimyror) som slagit sig ner i allas datorer utom min (go Apple!), en hus-tysk och även ett gäng rödmyror som bor under kylskåpet (men dem ser bara SM, så vi andra nickar och ler och låter henne hållas).

I övrigt vad gäller djur så har vi sett två sorters jätteroliga fåglar (en vit som var jättesöt och en annan som hoppade jämfota istället för att flyga), en jättestor ödla (kan ha varit en dinosaurie) och en liten ödla.


PS. Glömde att vi även har två grisar som bor i rummet bredvid.

I vårt lilla kollektiv/vår familj/sekt...

...brukar vi låna kläder av varandra. ÅH, det är såå himla najs att ha fyra garderober istället för en.
Det här är SM:s nya favoritoutfit:

Simba och jojos favoritcitat!

"Pengar är inget problem"
"Pengar finns"
"Pengar är bara papper"
"Kreditkort är bara plast"
"Ska man ladda på tågkortet med en eller två mille/millar för att det ska räcka hela året?"

Som om detta inte vore nog så lyckades jag lura till mig Jojos iphone och hittade denna bild på kamerarullen:


Spänningen stiger och frågan alla ställer sig är:
"Är detta sant eller är det bara en bluff".

SMEK lovar att hålla er uppdaterade.
PUSSSS

Att tvätta på Singlish

Att tvätta i Singapore kan från början tyckas precis som att tvätta hemma i Sverige. Det finns en tvättmaskin (I lägenheten! D.v.s. inget passa tvättider.), den ser ut som en tvättmaskin gör hemma i Sverige... Så vi tänkte: hur svårt kan det vara? JO! Det ska jag tala om.
  1. Det finns inget vittvättmedel. Alla våra vita kläder har därmed nu en svagt smutsig nyans.
  2. Det ryktas om att det bor en tolv centimeter lång kackerlacka vid tvättmaskinen, men det var tysken som sa det så vi är inte säkra. (Mer om våra nya husdjur kommer i ett annat inlägg)
  3. Det finns inga temperaturangivelser på tvättmaskinen, bara olika program (wool/quick/fuzzy/blanket - jag saknar åtminstone dresses, underwear, sheets och towels i den listan). Så efter att ha sorterat bort alla kläder som vi faktiskt använder, men som är fina så vi inte vågade tvätta dem i dessa konstiga program, slängde vi ner alla underkläder, några gamla tröjor och pyjamasbyxor i tvättmaskinen och chanstryckte på "quick".
  4. Tvättmaskinen ser ut som att den även skulle kunna fungera som torktumlare. Så efter att "quick" hade gjort sitt jobb (hoppas vi) tryckte vi på lite knappar som verkade lovande (spin, hot air nånting) och hoppades på det bästa (vi har liksom inget torkskåp). 40 minuter senare var tvätten lika dyngsur som innan. Så vi började se oss omkring efter någonstans att hänga upp tvätten...
  5. Det som hände sen kan egentligen bara förklaras med bilder:
Ja, det finns pinnar i taket som är så långt upp att man behöver en ytterligare pinne för att få upp galgarna dit. Och ja, jag är nu mästare på detta. (Detta är för övrigt vår "köksbalkong", en av våra fyra balkonger. Ett inlägg om hur vi bor kanske vore på sin plats?)

När jag var klar med mästerverket såg det ut såhär:
Ännu roligare än detta var ändå när SB dagen efter skulle gå ut på samma balkong, men inte vågade för att några av våra underkläder hade ramlat ner. Humor...

Utbytesstudenter

Ikväll var det fest för NTU:s utbytesstudenter, och självklart var vi där!


Sen var vi på en klubb som hette butterfactory, sjukt konstigt namn, som var ett mellanstadiediscoställe på hög nivå! Vi plockade fram 90-tals poserna och detta blev resultatet:


Pusss/SM

Aim well

Johannes tog denna bild häromdagen när han var på toa, därefter kom han ut i chock till oss andra och sa: "shit, jag måste ha gjort fel hela livet!" :

Man vill ju inte bränna sig på kaffet

Av just denna anledning så får man små hållare till kopparna här:



Gårdagen var tokig. Vi satt som vanligt först hemma och spelade ölspel med vår egen hustysk. Sedan begav vi oss in mot bron i clarkes quay och hängde där, det är uppenbarligen coolt här ;). Två taxiresor senare hamnade vi på klubb Avatar. Där kom man in gratis om man sa att man stod på en lista, så självklart tog vi chansen.

Själva stället var ganska lamt med jättehög och lite halvlustig musik från och till. Vi såg knappt till en enda singaporian under hela kvällen. Det som var riktigt bra var att det var fri dricka för tjejer, något vi inte blygade för!

Pussss

Nu går vi ut!


Jojo pluggar hårt

Redan andra föreläsningen kom vi på jojo med att sova, och självklart var papaazzin framme. Inte okej Johannes, skärpning genast!


Höstens schema

Efter mycket vånda som började redan under förra hösten, innan vi ens ansökte till NTU, fortsatte under våren (ni förstår säkert varför...) och kulminerade väl på plats när vi insåg att add/drop är det sämsta systemet någonsin - har vi nu äntligen fått klart vårt schema. Stundtals kändes det minst sagt kaotiskt, omöjligt och som att vi definitivt skulle ligga ett år efter när vi kom tillbaka till Linköping. Men plötsligt efter en liten eftermiddagslur vaknade jag upp och såg att vårt schema hade löst sig helt och hållet. Efter att ha frågat rätt personer lite snällt, dragit fram de långa ögonfransarna och visat upp våra allra bästa "ledsen hundvalp vilsen i en helt ny stad"-ögon har vi fått alla kurser vi behöver denna termin, inklusive en business-kurs (hett eftertraktad) och de ämnen vi ska förkovra oss i de närmsta fyra månaderna är:
  • Engineering logistics
  • Modelling and Control
  • Algorithms and Datastructures
  • Digital Electronics
  • Foundations of Management
Vårt schema ser såhär mysigt ut:
Det innebär kortfattat att vi har en tidig morgon (vilket här innebär 8.30), bara föreläsningar onsdag-torsdag (frivilliga, så vi kan resa när vi vill från tisdag kväll) och lediga onsdagseftermiddagar alla veckor utom en. SMEK has done it again.

För närvarande ligger vi och myser med våra laptops i varsin säng, men om ett par timmar tänkte vi dra på oss nån av våra nya outfits och gå ut och testa på Ladie's night. Ska innebära att tjejer går in gratis och dricker gratis, så vi anar en succé.

Recension: McDonald's Singapore

"Recension" är en återkommande kategori i SMEKbloggen, där olika institutioner eller annat recenseras. Objektet betygsätts på ett antal punkter, med betyg från anti-S till SSSSS. Det sammanlagda betyget är en ihopvägning av delbetygen, och sammanfattar den totala upplevelsen.


McDonald's är en global snabbmatskedja med i stort sett samma utbud världen över. De brukar dock lägga till en inhemsk touch till sin meny, vilket gör det till en oerhört spännande restaurang att besöka i olika länder. Vårt studiebesök gjordes en fredagskväll i början av augusti, och restaurangen vi besökte var McDonald's "nära Clark Quay men inte riktigt där".


Lokal: McDonald's "nära Clark Quay men inte riktigt där" ligger inhyst i ett hus, och upptar två våningar. Invärtes ser det ut som ett hus hemmahörande på Gröna Lund, med mysig interiör och fint målade väggar.
Betyg: SSSS

Läge: Med sin närhet till floden tar man sig lätt till fina vyer och otaliga barer. Den relativa närheten till Clark Quay gör den till ett möjligt nattamatsställe, något som självfallet höjer betyget.
Betyg: SSS

Klientel: Klientelet bestod av traditionella McDonald's-besökare, om än något smalare än motsvarande i västvärlden. Stort minus dock för moppegänget utanför.
Betyg: SS

Mat: Vi tog ett family meal som bestod av tre hamburgare, ett paket McNuggets, tre pommes frites, tre läsk och två efterrätter. BigMac och McNuggets var precis som hemma, likaså pommes fritesen. Plus dock för chiliburgaren och den fräscha burgaren Jojo åt. Ytterligare plus för att det fanns iste som läskval, men minus för att den var söt. Den ena efterrätten var en äppelpaj, som liksom i Sverige inte alls var en äppelpaj utan en friterad äppelmojäng. Den andra efterrätten däremot bestod av någon form av tillagade degklumpar, dränkta i kanel, socker och något annat krämigt. Sitt utseende till trots gav vi allihop kanelefterrätten högsta poäng, främst för att den smakade precis som nybakta kanelbullar med möjlk.
Betyg: SSSS

Service: Lite för lång kö, maten tog lite tid men inte jättelång tid. Ansvarig för denna punkt gjorde sitt jobb dåligt, och får minuspoäng.
Betyg: SSS

Allmän uppfattning: Transport i lokalen skedde via trappa, vilket är ett klart minuspoäng. Kön till toaletterna var sjukligt lång, och det var såklart jättedåligt. Restaurangen hade ingen sopsortering och eftersom vi är oerhört miljömedvetna av oss gick vi förstås i taket. Alla smala människor som fick oss att se ut som hungriga flodhästar i jämförelse får också många minus.
Betyg: S

Slutbetyg: 2,83

Das war ja scheisse billig!

Gårdagen fick ett inte allför otippat avslut. Vi spelade ölspel tillsammans med Max, vår lägenhetskamrat som är en tysk, och desto senare det blev desto bättre blev vi på tyska. Vid 01.00, då vi hade gått från att "inte kunna ett ord tyska" till att va "bättre på tyska än en tysk", fick vi för oss att en utgång vore trevligt. Så vi åkte in till stan och klubben "The Attica". Musiken på detta ställe var grymt så vi dansade hela natten, lärde känna singaporianer och dissade otrevliga människor med tyska fraser fram till klockan 05.00. Då blev vi trötta och begav oss hem. I taxin hem så envisades jag med att lära mig singapores nationalsång som är på malay.

Bra fraser att kunna i vår lägenhet. I parenteserna finns tips på hur de bäst används eller uttalas:
- Das war ja scheisse billig. (uttalas gärna med barsk röst och ursinnigt humör så ofta du bara kan)
- Lah. (avsluta gärna varenda mening med detta ord)
- Majulah Singapura. (Singapores nationalsång, uttalas i valfri melodi)

Idag har vi sovit till kl 14.00 uppenbarligen. Efter det så har vi handlat konstiga frukter och smakat dessa:

Guava: 0/10 poäng, ty vi har ännu inte förstått hur vi ska äta den så den ligger uppskuren i kylen tills vidare. Eventuellt höjs poängen då vi klurat ut hur vi ska få i oss den.
Luka Langsat: 4/10 poäng. Jobbig att skala, god smak, nästan lite geléaktig men med en fräsh citrustouch.

//SM

Rättning

Jag ber om ursäkt om jag skapat panik kring denna illaluktande "duran"frukt. Uppenbarligen heter denna frukt durian och inget annat. Ber om ursäkt för all oro det kan ha skapat kring denna egenpåhittade frukt och lovar att det kommer ske en bättring! /SM

Första skoldagen

Idag var det vår första skoldag. Då såg vi ut såhär:
Till vår stora glädje började vi först 10.30 och hade bara en föreläsning, i logistik. Föreläsaren var grym, pratade helt OK engelska (förutom när jag var säker på att han snackade om "the flaws of logistics" när han egentligen menade "the flows of logistics") och fick mig att på två timmar typ bestämma mig för att välja logistik som ekonomisk inriktning.

Sen käkade vi en skum kyckling teriyaki som visserligen var god, men innehöll både kyckling, teriyakisås, ris, något som antagligen var potatismos, krabbröra och mängder av sjögräs.
Sen fick vi förstås in lite shopping också, men det blev typ bara ett par skor idag. Skandal!

Nu ska vi kila iväg och käka middag, sen ska vi dricka öl och kanske bege oss ut en sväng på stan. Imorgon är det Singapores nationaldag = varken skola eller shopping.

Pusspuss/EK

Gårdagens shopping

För ca 250 kr var så fick vi tillsammans:
3 väskor
19 par örhängen
1 par skor
6 bälten
1 långklänning
1 kjol

Detta undebara ställe heter bugis street och är en stor fet marknad som stinker av duran-frukt.


USA <3 Europa = Singapore

Igår när vi till slut hade vaknat ur den koma som så ofta tycks uppstå när man kommer hem fem på morgonen så åkte vi till Orchard Road för att idka lite shopping. Så fort vi kom in i det första shoppingcentret fick jag och SM syn på Forever 21, där vi sedan spenderade över en timme och alldeles för lite pengar i relation till det vi köpte. Resten av kvällen spenderades i samma anda, d.v.s. med att springa runt som yra höns bland alla affärer och så fort vi fick syn på något kul utbrista i ett litet glädjetjut. Shoppingen i Singapore är verkligen helt otroligt jättebra, och allt är helt otroligt jättebilligt. Det är som att någon tagit allt bra från USA, blandat med allt bra från Europa, slängt in lite grymt klimat och toppat med tokrena gator.


Lite exempel på feta grejer som finns: Starbucks, Converse, Dr Martens, Topshop, Forever 21, Gucci, Prada, Just Cavalli, Marc by Marc Jacobs, Ben & Jerry's, Make Up Store, Juicy Couture, KFC, TGI Friday's, Topman, Zara, Mango.

Det finns egentligen bara två problem med shoppingen i Singapore:

1. Det är visserligen helt otroligt jättebilligt, men det finns så helt otroligt jättemycket snyggt att det skulle gå att bränna ett par millar även om man bara köpte sånt som kostar under 20 s-dollar (ca 110 svenska)

2. Det finns för mycket bra affärer och för mycket snygga saker. Till slut hamnar man i ett mode där man inte ens orkar kolla på saker eller gå in i affärer, utan bara går förbi som i trans.

3. Förutom de helt otroligt jättebilliga grejerna finns även samtliga svindyra butiker som här är något mindre svindyra, men fortfarande för svindyra för två studenter.



Tydligen mer som är fel med shoppingen här än jag tänkte först, kanske inte är nåt att ha ändå. ;)



JB & SB på Starbucks.


Gårdagens fynd

Oväder

Imorse vaknade vi kl 09.00 av att det var det sjukaste ovädret någonsin. Jag hade vaknat upp en timme tidigare av att det var världens solsken och sedan somnat om igen. Vi har hört att det kunde regna men vi har inte hört att det kunde regna vertikalt. Men det var det det gjorde för att det blåste så helt otroligt jättemycket, som malin skulle sagt. Åskan och ljudet från blåste ska vi inte ens tala om. Nu vill vi ha solsken!

Bild ut från vardagsrummet:


Bild på trappan utanför köksfönstret, vårt egna vattenfall uppenbarligen. Det är inte trappan som har vita prickar, utan det där är enbart vatten som forsar ner för trappen:


Singapore by night

Bilder från barrundan igår kommer här:

Vi började med ett family meal på donken. SMEK, micke och peppe mätta(notera gärna peppes min):




Världens godaste kanelbullsefterrätt som ser skitäcklig ut:


Vi drack en öl på detta ställe:


och en till öl på ett annat ställe. Därefter tjatade killarna på att vi skulle gå till hooters och självklart ställde vi upp(moder teresa genen skiner ständigt igenom)(peppes min bör noteras):




Sedan begav vi mot oss mot ställe nummer fyra, peppe på bilden(notera gärna peppes min även denna gång):


Ställe nummer fem, saker blev suddigare:



Ställe nummer sex(veckans shot 25 kr):


Ställe nummer sju(notera gärna peppes min återigen):


Ställe nummer åtta:


Vi avslutar med att för en sista gång notera peppe och hans underliga beteende:


Kvällen avslutades vid 5-rycket efter kina-mat och hemresa.

Pusspusss

Fårvallning på campus


Imorse var vi som sagt uppe med tuppen för att fixa massa saker på skolan. Uppenbarligen var det mycket mer saker som skulle fixas än vi anat. Det gick till typ så här(Siffrorna i parentes visar antalet byggnader som besökts efter varje punkt):

- Vi går av bussen och lyckas hitta in till ett lämpligt frukostställe(1).
- Äter mat, tar kort i en rolig fotoautomat till visumet och letar reda på international student center(2).
- Får reda på där att vi måste registrera oss där men måste betala först i en annan byggnad.
- Vi går till denna andra byggnad och ska betala(3).
- Vi kommer fram i kön och får höra att vi måste betala med cash och närmsta ATM finns 10 min promenad därifrån(4).
- Vi går och hämtar ut pengar och går tillbaka och betalar. Där efter till registreringen och fixar även det.
- Får på registreringen reda på att vi ska göra en medical examination.
- Vi får en tid bokad med ytterligare papper som ska fyllas i.
- När vi anlänt till doktorn börjar fårvallningen. Vi vägdes, mättes, blodprov togs, urinprov utfördes, kontroll av syn, kontroll av färgseende, kontroll av alla reflexer, blodtrycks kontroll, klämma på magen kontroll, lyssna med stetoskop på alla ställen det finns nåt att höra på och slutligen en lungröntgen.(5)(6, ty lungröntgen skedde i en minilastbil typ)

Mellan detta hann vi även hem en gång mellan och hämta EK:s pass. Allt detta i 30 graders värme!

Nu ska vi powernapa och sedan dricka välförtjänta öl och ladda inför en episk barrunda.

Pusssss


SMEK med röntgenkläderna på.

Efter regn kommer solsken

Igår tokregnade det här. Inte så farligt då vi spenderade större delen av dagen inomhus, men ännu najsare är det föstås att solen idag skiner från en klarblå himmel. Frågan är bara hur galet varmt det innebär att denna dag kommer bli?

Skum grej här förresten: i kranen finns bara en temperatur på vattnet, och det är pissljummet. För varmt för att dricka, och för kallt för att diska i alltså.

Skolan börjar inte på riktigt förrän på måndag, så vi tänkte hinna med att fixa (och shoppa) en massa jätteviktiga (och en del egentligen helt oviktiga) saker innan dess. Samt förstås testa på Singapores uteliv. Nu ska vi kila iväg till food courten som ligger bakom vårt hus och käka frulle. Sen ska vi försöka ta oss till NTU och fixa lite saker. Sen väntar en fet barrunda för SMEK med sidekicks (d.v.s. Jojo & Simba).
Jättetiger!


Sus på intron för utbytesstudenter. Lite fetare sal än C1 :)


Antagligen den godaste pad thaien i världen.

Flyttat in!

Idag har vi flyttat in i vår nya lägenhet. Förutom jag, EK, Johannes och Simon så bor även en tysk här. Vi har dock inte träffat honom än, men upptäckte att han har öl i kylen, så vi utgår från att han kommer ha överseende med livet som kommer levas här.

Vi har fortfarande problem med engelskan. Tex på planet Peking-Singapore tyckte vi oss höra:
"Please fasten your seatbelt because in 10 minutes we're joining the airforce."
Skumt.

Singaporianerna är mycket mer liberala än vi förväntat oss. På informationen idag så sa tex läkaren "Don't leave anything behind, use condom." och visade en bild på en ailien-bebbe.

Nije med Singapore:
  • Vackert
  • Hjälpsamma människor
  • Att vi inte är i Kina
  • SMEK är här
  • Billig mat (20-30 kr måltiden)
  • Billig taxi
  • Sjuuuuukt bra shopping
  • Fräscht
  • Varmt
Onajs med Singapore:
  • Asiatiska köer(=inga köer, först fram vinner)
  • Fuktigt, känns konstant som att man är i en pool men trots detta inte kan simma för att ta sig fram.
Pussss


Bild 1 på latte-ställe då SM är fotograf och drar fantastiskt roliga skämt så alla skrattar.


Bild 2 på samma latteställe men med jojo som fotograf som drar måttligt roliga skämt!

Förnamn Efternamn strikes again

SM:s kommentar då vi klivit in i vår lägenhet:
"Alltså, det här är ju som att vara utomlands."

Hej bloggen!

Nu är vi i Kina. Vi har shoppat massa roliga saker.
När vi kom in i ett turbulent område på flyget hit sa flygvärdinnan: "Please put on your seatbelts, in case the plane goes down.". Först blev vi lite rädda, vi ville ju inte störta liksom, men sen kom vi på att hon nog inte pratade engelska utan något som liknar engelska men låter lite annorlunda.
Vi är ganska trötta nu. Men vi har ätit sushi, och den var ganska god men lite speciell. Vi fick lite knasiga tillbehör, men det var i alla fall ris och rå fisk så det var som sushi i alla fall.
Pusspuss
smek
trötta..(johannes snarkar även)
.
emmeline bloggar