Framme i Georgetown

EK har som gladeligen kan beratta att SMEK har upplevt sin forsta encounter med malaysiska tag. Omdome? Joda, helt klart godkant! Taget avgick en minut fore utsatt tid (som tur var sa var vi for ovanlighetens skull ute i god tid) och anlande sex minuter fore. Taget holl pa att bli en valdigt blot upplvelse da platserna vi egentligen hade stod precis under en fontan som vi tror egentligen skulle vara en AC. Men vi fick byta platser, hamnade precis bredvid restaurangvagnen och sen gick allt som taget (ha ha).
Nagra punkter for forbattring dock:
  • Det fanns inte bara asiattoaletter, utan aven vanliga. Men de saknade toalettsits och halet ledde ratt ner till sparet.
  • Forutom en hel slakt av myggor bodde det pa taget aven en mindre arme av nagot som kan ha varit bebis-kackerlackor.
  • Restaurangvagnen lamnade en del att onska. Saknade kaffe, annan mat an fried ries och fried noodles samt de dar sma godisboxarna man kan kopa i restaurangvagnen pa SJ.
Nu ar vi i alla fall framme och har hittat ett guest house dar de garanterar att det ar 101% (jajemen) bed bugs-fritt. Vi far val se, men det verkar frascht och helt OK pris.

Byebye Singapore, Selamat Pagi Malaysia

Efter en tung skolvecka som bestod av hela 3 lektioner så behöver vi en paus. Därför sticker vi till Malaysia en vecka. Planen är att endast åka tåg och färja och att hinna besöka öarna Penang och Langkawi men även Kuala Lumpur.
Hörs på söndag! Pusss från SMEK

Halloween

Igår var Familjen på Halloweenfest som arrangerades för de tre största universiteten i Singapore. Festen gick ut på att fulla busslaster med fulla utbytesstudenter fraktades till en stor villa på okänd ort, ett vinnande koncept.
Folk på MRT:n tittade lite lustigt på Mario, Zorro, Ninjorna och alven när vi var på väg till bussenavgången:
Jaa, detta är tyvärr den bästa bild som togs på mig och Paolo. Hade fullt upp med att förklara hur vi skulle ta bilden och hur vi skulle posa. Resultatet blev bara pankaka:
Okänt ställe:
Det fanns jugs och vi lyckades övertala vakterna, efter mycket om och men, att vi inte skulle använda våra bambupinnar till att slå ner folk utan att de helt enkelt var en del av outfiten så vi borde få ta med de in:
Pussss

Fler husdjur

I tisdagskväll när vi precis skulle somna så fick EK syn på en bebis-kackerlacka som kröp runt under handfatet i vårt badrum. Eftersom tiden redan hade passerat läggdags så kunde inte husdjursansvarig(johannes) kontaktas. Planen blev då att ställa soptunnan över den och lösa problemet på morgonen.

När husdjursansvarig dagen efter skulle ta död på rackaren var han självklart tvungen att lyfta på papperskorgen. Det var då vi insåg att bebis-kackerlackan hade smitit. Vi har jobbat på lite olika teorier om hur detta kan ha gått till och just nu lutar det mest mot att det måste ha varit teori 3; "Med sina spröt har bebisen lyckats kasta iväg papperskorgen, smitigt ut i friheten och sedan med sina armar ställt tillbaka papperskorgen så vi inte skulle misstänka något."

Jakten fortsätter!



Hong Kong shopping!

SMEK lyckades självklart prestera lite shopping:

Könsfördelningen på EEE

Kan bäst beskrivas så här:
+
SMEK

Bildbomb Hong Kong

Hong Kong:
Vi var uppe i Bank of China skyskrapan för att få se den fina utsikten:
Överallt i denna stad så ser man byggnadsställningar i bambu. Uppenbarligen är det säkrare än stål som man kör med i Sverige, men det ser fruktansvärt obehagligt ut:
Vi åkte peak-tram upp till högsta punkten. Spåret lutade ganska brant!
Vi vandrade runt i staden en hel del och provade alla färdmedel:
När vi skulle äta i torsdags så hamnade vi på knasigaste kinastället med bara kineser och ingen som kunde engelska. Vi lyckades tillslut få tag i mat och vi träffade även på Norman, en hel historia om honom kommer senare:
Jag och Simon bestämde oss för att ge Ocean Park ett försök. Det var det helt klart värt! Efter en hel dag i karuseller och i bergodalbanor som gärna snurrar och vänder uppochner på en så unnade vi oss en lite lugnare delfinshow och lite pandamingel:
Vi åkte upp bland bergen i söndags för att titta på en 23m hög budda staty:
Vi har även provat på en traditionell lunch i Kina som går ut på att mat körs runt på vagnar och sen får man gå fram och ta det man vill ha. Maten var spännande och jag hoppas aldrig att jag behöver få veta vad det var vi egentligen åt!
Vi hann även med en del shopping och resultatet får ni se imorgon :). Puss

Slut på semestern

Kom precis för typ tio minuter sedan tillbaks från Hong Kong mycket fattigare än planerat men efter en grym resa. HK var helt fab, alldeles för bra shopping (detaljer kommer såklart), halvdan mat (dim sum är inte "all that" som det påstås vara), många stora parker mitt bland skyskraporna (gillas), väldigt mycket charter över det uteliv vi hittade (fjortis-EK diggade det men sofistikerade SM var inte lika förtjust) och en jättebuddha, bland annat.
Nu ska vi sova, detaljer kommer imårrn typ!

Nu behöver vi semester...

...så vi drar till Hong Kong på långweekend idag. Vi hörs igen på måndag!

Den stora skip-bo skandalen

Förra onsdagen var det som vanligt ladies night och vi bjöd in till en miniförfest. Självklart introducerade vi skip-bo till våra gäster. Allt gick bra men sedan började saker och ting spåra ur:
Frid och fröjd:
Helt plötsligt började vattenflaskan bete sig väldigt underligt och det var då vi borde insett att någonting snart skulle gå fruktansvärt fel:
Sen hände det. Den stora skip-bo skandalen var ett faktum (för er som inte kan skip-bo reglerna, som ni som läser bloggen i och för sig borde vara väldigt insatta i vid det här laget, så får man bara lägga kort i ökande ordning):
Vi försöker återfå förtroendet för spelet men det känns fortfarande som att vi inte har hittat tillbaka till varandra efter händelsen! Hoppas ni förstår!

Veckans topplista: tema kreativitet

Som de kreativa människor SMEK är tycker vi såklart om när andra visar upp en kreativ sida. I Asien är människor överlag lite mer kreativa (kanske en bieffekt av att de inte får tänka själva i skolan, kontakta SMEK för vidare analys), och det gillas!
Här följer därför topp tre roligaste dryckeskärlen vi serverats drinkar i sedan vi kom till Singapore:


3. Denna känner ni såklart igen sedan tidigare. Vi vet att Kårallen äger liknande tillbringare - så varför serveras inte groggen såhär på vareviga Kravall? Man köper ju ändå flera drinkar, häll flera i en så får ni 1. mindre kö, 2. gladare studenter. (Men juste! Det var ju ett skönt gäng som serverade flera drinkar i en på ett par kravaller... Tror de kallade det för "buckets". Hm... Vilka kan det ha varit? Jag tror det var de där som är så satans snygga också. Och så har de något kollt namn... aweCM? Kan det ha varit så de hette? Passande namn i så fall.)
Ber om ursäkt för den lite dåliga bilden, men förutom att vara lite trött vid fototillfället var jag tydligen även lite sne.



2. På Bali flödar kreativiteten ännu mer än i Singapore, t.ex. kan man få dricka ur en guldfiskskål. Om det var någon guldfisk i? Ingen aning, den var inte där när drinken var slut i alla fall.


1. Förklaring överflödig, säger bara: Bali kan kreativitet!

Man kunde leka med dem också! Så det gjorde såklart barnen i Familjen:

Hur man försvarar sig mot en svärm av trollsländor

Guide till hur man bäst försvarar sig mot en svärm av attackerande trollsländor. Denna guide har tagits fram efter nogranna fältstudier gjorda av SMEK:
  1. Du får syn på en trollslända. Ta det lungt och titta efter om det finns fler. Om det bara är en trollslända så behöver du inte bry dig för att de attackerar bara i grupp. Ifall du däremot ser fler än en så hoppa genast till steg 2 då du snart kommer att bli attackerad.
  2. Börja hoppa upp och ner och börja strax därefter veva på armarna det snabbaste du kan. Trollsländorna kommer då tro att du också är en trollslända och kommer förhoppningsvis snabbt att avlägsna sig då de inser att du är mycket större och farligare. Om de inte gör det gå genast vidare till steg 3.
  3. Samtidigt som du utför steg 1-2 ge ifrån dig "Bzzzz"-lätet väldigt aggresivt och titta de i ögonen. Ögonkontakt skrämmer nästan alla trollsländor. Om inte detta heller hjälper så fortsätt till steg 4.
  4. Samtidigt som du utför steg 1-3 vingla även som ett riktigt fyllo. De kommer då bli helt säkra på att du är en troll-trollslända och att du är kapabel till vadsomhelst och därför garanterat flyga sin väg.
  5. Puffa till håret och se till att inte sminket blivit förstört. Se riktigt stolt ut, mottag applåderna och skutta vidare.
Undvik alltid att gå vidare till nästa steg om du inte vet att du måste. Ifall du råkar gå vidare ett steg för långt så kommer alla i åskådare att skratta åt dig för att du precis har skämt ut dig. Tveka dock aldrig. Trollsländan känner av detta direkt och du kommer då ligga riktigt risigt till.
Illustation av steg 4:

Turistvecka i Singapore

I veckan har vi ägnat oss åt att turista runt i Singapore. Onsdagen spenderade vi i regnskogen med att bestiga Singapores högsta berg som är hela 163 meter över havet. Idag har vi varit i botanic gardens och på ArtScience Museum och spanat in Salvador Dalí utställningen. Förutom detta har vi äntligen käkat sushitåg och massor av satay i Newport.

Bukit Timah
Ett schysst monsunregn tittade förbi:
Man behövde bara åka fel två gånger för att lyckas hitta fram:
Extremt slitna av den långa vandringen:
Det var inga mesiga trappor de hade byggt i skogen:
Botanic Garden
Detta är svansjön. Inte för att det finns svanar där utan för att det finns en svanstaty:
Orchid garden:
Det fanns typiskt asiatiska photo spots på diverse ställen. Själklart passade vi på att ta kort:
Helt otroligt jättekonstiga träd i regnskogen. Ungefär 3 minuter efter denna bild togs så var vi helt ensamma på en djungelstig och fick se en grön orm hängandes i ett träd. Som de lugna och samlade personerna vi är så började vi självklart hoppa upp och ner vifta med händer och sprattla med benen och tillslut sprang vi tillbaka. Här hade det funnits plats för skrik men rädslan gjorde oss helt stumma:
ArtScience Museum
Här kunde man ägna sig åt att göra egna vykort. Såhär vackert blev det när vi försökte:
Marina Bay

Sushitåg:

MRT Pubcrawl

Detta fantastisk roliga evenemang gick av stapeln igår och självklart var Familjen, bumbibjörnarna - Rickard och Candy där! Allt gick ut på att alla studenter fick likadana lustiga t-shirtar och markeringspennor. Sedan hoppade man på MTR:n och hoppade av på lämpliga ställen längs hela tunnelbanevägen till stan.

En helt vanlig tisdag...

...kan man börja med ett besök på IKEA (med svepskälet att "vi måste köpa knäckebröd, för det är bra för magen" men den egentligen anledningen att "jävlar va ja e trött på ris och nudlar"). Innan inhandlingen av fyra påsar jordgubbssnören, lika många påsar salta fiskar, skorpor och fem paket knäckebröd lyckades undertecknad tydligen trycka i sig allt detta:
Medurs från övre vänster: gravad (Eller najadrökt, jag tror fortfarande inte på att den jäveln är gravad - men god är den oavsett!) lax med en kokt potatis (Notera: EN kokt potatis. IKEA är det enda stället i hela Asien där man får extremt små mängder av kolhydrater.) och hovmästarsås, tunnbrödsrullar med sallad, gravad lax och hovmästarsås, köttbullar med en halv kokt potatis, brunsås och lingonsylt samt slutligen vegetarisk pizza.

Sedan kan man bege sig ut på hemliga äventyr med Bumbibjörnarna minus Rickard. Detta innebar förstås bl.a. ytterligare intag av mat - denna gång med det fantastiska tillbehöret öl.  Bumbibjörnarna minus Rickard tog med oss till Lau Pa Sat, enligt utsago Singapores äldsta hawker centre. Stort, livemusik och gänska coolt. De stänger till och med av en gata utanför på kvällarna för att ha fler sittplatser...
Till vänster ses människor sitta på den avstängda gatan och käka. Till höger tillagas mumsig satay.

På Bumbibjörnarna minus Rickards inrådan beställde vi in en gammal favorit, satayspett. Men denna gång var det inte bara kycklingspett, som jag lyckades äta ca åtta gånger under veckan på Bali, utan även biff och jätteräkor.
90 satay spett och hav av jordnötssås till två hungriga Bumbibjörnar, två lite mindre hungriga SM & Mallanbrallan och en fortfarande proppmätt EK. EK tryckte sedermera i sig runt tjugo spett.

Mallanbrallan diggade jordnötssåsen:
Därefter begav vi oss mot kvällens riktiga överraskning, som bestod av ett besök på toppen av Marina Bay Sands. Såhär ser det ut från marken:
Och vi skulle alltså upp till båten som ligger ovanpå de tre skyskraporna.
Så, här plaskade vi runt ett tag:
Sen tröttnade vi och hoppade ner i jaccuzzin istället, och bytte utsikten över staden mot utsikt över havet.
FML.
//EK

Veckans SMEK

Veckans SMEK är en person som på något sätt gjort sig förtjänt av att vara veckans SMEK.
Simon är en kille som när ingen annan vill blanda skippokortleken offrar sig och detta med ett leende på läpparna. Han är även grym med hårfönen och hårsprayen och kommer inom en snar framtid att lägga upp en video om hur man fixar hans snygga hårsvall på bloggen. Så håll utkik!!


Mid-Term fasoner

Här i Singapore går det till ungefär såhär när man skriver en mid-term:
Läraren kommer in med fetaste bibban prov någonsin på en liten vagn (till Songlings försvar så är han mycket stiligare när han sträcker på sig och inte kör gorillan):
Studenterna kommer försent och lite när dom vill:
Om läraren säger att man inte får prata så innebär detta inte att alla sitter tysta, istället så diskuterar de alla uppgifter med varandra. Två helt skilda saker:
På denna mid-term hade vi tur och fick de största borden hittils. Det börjar klarna varför man inte får formelsamlingar, de får ju ändå inte plats på bordet liksom:
Tur att vi är så skillade tentaskrivare så vi klarar av surret och platsbristen. Maila för tips.
Pusssss

Det bästa som hänt NTU sedan SMEK

Lycka är när en trött student (hårt det här med e-learning week, då får man fyratimmarsraster den enda dag man behöver vara i skolan) som precis skrivit sin sista mid-term för terminen uppgivet spatserar runt och letar efter någonstans att sätta sig och läsa den oerhört intressanta boken "Fundamentals of Management" (skriven av den equally fascinating Kamal Kant) och efter att ha letat igenom hela biblioteket utan att ha hittat en enda sittplats (av ca 1000, 200 var upptagna och 800 var paxade med diverse attiraljer) vandrar in i Global Lounge och möts av denna syn:

En timme senare fanns det till och med sittplats, och då kunde pluggstuden bli såhär mysig:
(Observera att jag på ovanstående bild sitter i en asskön fåtölj, inte på någon hård jävla stoljävel som finns i t.ex. bilioteket. I win!)

xx/EK

Nya husdjur!

Ni som följt bloggen ett tag vet hur mycket vi tycker om djur, och att vi redan har hunnit ha ett antal olika husdjur här i Singapore. Sen vi flyttade och italienaren känslokallt krossade Urban för att han "var i vägen" när han lagade mat så har det tyvärr varit lite dåligt med husdjur - vi har inte riktigt vågat skaffa nya, med tanke på italienarens hetsiga temperament. (Gillar inte italienare djur? Är det något man borde veta?)

I alla fall, på Bali passade vi på att skaffa oss lite nya husdjur.

Det här är kattungarna Måns & Misse. Måns (som gapar) är Misses storebror. De tycker om att leka med pinnar och chilla i skuggan, helst under en stol så att någon kan råka trampa på dem/ställa stolen på dem och då tycka synd om dem och ge dem mat.

Det här är Magkatarr (eller Moktar som magkatarr tydligen heter på indonesiska). Han är en glad kisse på kanske två vårar som tycker allra bäst om att äta hummer och mysa i Jojos knä, men som inte tycker om när tidvattnet blir så högt att han inte kommer ner igen. I brist på hummer gillar han även fisk. Vi har faktiskt skickat tillbaka Jojo till Bali denna helg för att hämta hem honom!

Det här är Urban II. Precis som Urban I är han ganska rastlös och klättrar ofta på väggarna (haha). Precis som Urban I är han också lite oberäknelig och man vet aldrig riktigt vart man har honom, ofta stannar han ute hela nätterna.

Här är Barong, han är ett lurvigt litet (stort) mysdjur som tycker om att busa och helst leker med sin bästa vän Karl-Johan (se nedan). Han är jättesnäll även om han kan se lite läskig ut. På fritiden tycker han om att slåss mot Rangda (ondskan, för er som av någon skum anledning inte vet det).

Här är Karl-Johan, han är en appojke på 2-100 jordsnurr. Hans favoritsysselsättning är att plocka loppor från sig själv och Barong, och hans favoritsnask är loppor. Tillsammans med Barong slåss han mot ondskan. Fint va?

När vi kom hem från Bali blev vi glada över att se att vi hade fått ett nytt husdjur, det var nämligen Kacko (en kackerlacka på en halv måndans som diggar Lenny Kravitz och hamburgerrester) som hade flyttat in. Men vår lycka var kortvarig, för snart hade italienaren fått nog även av honom.

Vad blir nästa husdjur då? Jo, vi har en bubblare till platsen som Familjens husdjur, och det är Klabbe:
Men eftersom italienaren också gillar bananer är vi lite oroliga för att de inte ska komma överens. Nån som har några tips?

Hur man firar världens sämsta 25-årsdag

Börja med att dra med dig ett gäng sköna polare till nåt skönt plejs. Om du inte har tillgång några sköna polers kan du göra som mig och dra med dig tre personer du hittar på gatan istället.

För extra tråk-faktor, dra med dig dessa kompisar/uteliggare till någon exotisk plats t.ex. Bali, och spendera större delen av din födelsedag typ här:
Ännu tråkigare blir det om du fördriver tiden med  att surfa, dricka Bintang och trycka i dig en hel KFC-bucket (OK jag delade med mig lite) på denna strand.

Alkoholhaltiga drycker gör såklart födelsedagen extra tråkig, så dessa bör du trycka i dig i mängder. Drinkar är extra bra för detta ändamål.
(Hur den smakade? Tja... det var i alla fall sprit i den. Om det var något mer är jag osäker på.)

Mat är ju också ganska tråkigt, desto godare desto tråkigare som man säger.

Du kan även passa på att klänga lite på manliga medlemmar av sällskapet:

Om alkoholhaltiga drycker gör födelsedagen tråkig, så gör såklart billiga alkoholhaltiga drycker allting ännu tråkigare. Därför kan det vara bra att bege sig till ett ställe som Alley Cats där du kan få en Redbull/Vodka för ca 12 kronor eller en rom och cola (d.v.s. ett dricksglas rom och en cola bredvid) samt en shot sambucca för totalt under 40 kronor. Då kommer kanske du också ha såhär tråkigt:

Sen kan det vara läge att sjunga karaoke, och den gyllene regeln "desto fler desto tråkigare" innebär självklart att du bör sjunga så många låtar som möjligt med så många familjemedlemmar (eh, jag menar uteliggare) som möjligt. Eftersom det är inte födelsedag måste de såklart ställa upp, hur tråkigt de än tycker att det är.

Sen kan det vara lämpligt med en vätskepaus igen, för att inte riskera att ha för kul.

Om du fortfarande har för roligt föreslås att du snabbt beger dig till närmaste dansgolv. Finns det t.ex. scener, podium eller burar man kan dansa på/i så gör det upplevelsen mycket tråkigare.
(Se bara hur arg den här tjejen ser ut!)

Om du fortfarande har lite för roligt så är det dags att bege dig till en fyravåningsklubb, där du kan sitta på balkongen längst upp och dricka något tråkigt och kolla på den astrista utsikten.

Om du efter detta känner att, nä, tråkigare än såhär blir det inte, så kan det vara läge att samla ihop dina polers/uteliggare igen så att du kan stödja dig på dem. Att ramla är ju alltför kul, speciellt efter sju Malibu&Cola.

Vid hemkomst kan du sedan ge din tråkiga kväll en extra tråkighets-boost genom att inse att det är din rumskompis som fått bed bugs-sängen, och inte du. Attans!

Simbas favoritparaply

De senaste dagarna har det varit ganska tråkigt väder.
De senaste dagarna har det bara varit 28 grader och lite regnskurar.

Simon tycker då att det är viktigt att använda paraply. Inte vilket paraply som helst utan hans favoritparaply. Nedan följer några bilder på hur Simba tycker man bäst bär paraplyet; alltså hur man går med det för maximal effekt, hur man smyger med paraplyet och inte minst vad man ska bära för kläder till paraplyet:
För ytterligare tips så har Simba frågestund i bloggen mellan 18.00-00.00 ikväll. Pussss

Enkla trafikregler i Asien

När vi efter några minuters bilfärd började tvivla på om någon på Bali hade körkort så ställde vi frågan lite trevligt till vår balinesiska dagschaufför. Han svarade att man självklart behövde körkort men att det inte var så svårt om man hade pengar. Det som krävdes var att man skulle gå till polisen och betala ca 150 kr för att fem minuter senare få ett körkort. Okej, saker och ting började klarna.
Här kommer iaf några värdefulla tips från chauffören om du hade tänkt köra bil i Asien:
  • Tuta först, se dig för sen.
  • Trafikskyltar finns enbart av estetiska skäl.
  • Om du ser en skylt med texten "Please obey traffic signs" så är det bara någon lustigkurre som tror sig veta bättre än dig själv som satt upp skylten. I korta drag så innebär skylten att man ska titta på skylten och därefter välja hur man vill köra.
  • Om en trafikpolis stoppar dig så fråga inte varför utan börja direkt pruta på mutan som får dig därifrån.
  • Vänster- eller högertrafik har ingen betydelse så länge du tar dig fram först.
  • Trafiken är alltid en tävling.
  • Växla först, tryck ner kopplingen sen.
  • Håll dig nära bilen framför så att ingen annan kan slinka in mellan dig och bilen.(hemska tanke)
  • Blinkers åt bara ena hållet är ute, använd dig istället av varningsblinkers. Självklart är det valfritt när man ska använda blinkers!
  • Det är inte hastighetsbegränsningen som begränsar hastigheten utan motorkapaciteten.
  • Störst går först. Tyvärr blir det problem då två bilar av ungefär samma storlek möts i en minikorsning i 5km/h. Båda anser sig själva som störst och kommer alltså inte bromsa. Resultatet fick vi erfara under denna dag. Inga personskador men några schyssta bucklor och lite fartränder är ju aldrig fel:
Vår bil:
Bil 2:

Paolos födelsedag

Eftersom vi olyckligtvis har drabbats av driftfel i bloggen så kommer bilder istället på vår egen italienska italienare från italien.

Paolo i normalform:


Kvällen till ära valde Paolo något mer påklätt än hans minimala speedos och slog på stort med slips:

Allt var perfekt förutom att Paolo lyckades tappa tårtan i marken påväg hem från bageriet! Tur att den var god ändå:

Paolo med resten av italienarna:

Kvällen slutade på Avatar där jag till min förtjusning hittade redbullbåtar. Ni som har jobbat med mig vet hur mycket jag älskar de små rackarna!

När FML kom hem så hittade vi ett par nya högklackade skor utanför dörren som vi inte kände igen. Imorse när jag berättade för Paolo att vi hade ganska roligt åt det så svarade han "Neej, lägg inte upp bilden på facebook. Min mamma kommer tro att jag har blivit gay och börjat använda högklackat."

Paolos födelsedagstal!

Igår så hade Paolo, vår husitalienare, fixat en liten bjudning vid poolen för att fira hans födelsedag. Familjen var självklart där och innan tårtan serverades fick P hålla ett tal:
Vi verkar ha lite tekniska problem, men som de talangfulla civilingenjörerna vi är påväg att bli så kommer vi självklart ha löst problemet inom ett par tunnelbanestationsmellanrumsavstånd.

Besök

Denna pingla är just nu på besök hos Familjen i Singapore. Idag har vi varit och, hör och häpna, shoppat! Tyvärr så pratar hon som en råtta så en vettig konversation kan ibland verka långt bort. Men vi gillar henne iaf <3
Mina damer och herrar, låt oss presentera Malin Hammarbäck:

Så här kan man bo!

Vi bodde på ett jättefint ställe när vi var på Giliöarna. En bungalow kostade 150 kr natten och var helt otroligt jättefräsch. Men bara utanför murarna på detta område så var standarden lite annorlunda.

Bungalow:

Vattentorn:

Vägen utanför:

Idag har vi skrivit två mid-terms som gick helt otroligt jättebra, självklart, och för två veckor sedan bokade vi Hong-Kongresa mellan onsdag 19 okt till söndag 23 okt. Långweekend tänkte vi unna oss efter detta pluggmarathon. Tips på najs hostel utan bedbugs mottages gärna, även andra tips om "måste-göra" är väldigt välkomna!
Pusssss

Recension av Gora Beach Inn och premiären av Bed Bugs

"Recension" är en återkommande kategori i SMEKbloggen, där olika institutioner eller annat recenseras. Objektet betygsätts på ett antal punkter, med betyg från anti-S till SSSSS. Det sammanlagda betyget är en ihopvägning av delbetygen, och sammanfattar den totala upplevelsen.

Gora Beach Inn är ett populärt backpackerhotell på Poppis Lane II, Kuta, Bali. Med sina obefintliga toalettdörrar, fladdermöss som dyker ner i poolen där man badar och andra konstiga ting så är detta budgethotell ett inte allför tokigt val för en ung resenär med en inte allför rymlig budget.
Lokal: Det mysiga rummet med en tavla, fläkt och en fin terass vägde nästan upp för toalettdörren som bestod av ett draperi och sängarna som luktade alldeles för mycket citron... NOT. De citrondoftande sängarna luktade så starkt att man var tvungen att ha en handduk på kudden för att försäkra sig om att sin andning inte skulle upphöra mitt i natten i ren strejk.
Betyg: 2 av 1000 lyckligt ovetande SMEK

Läge: Poppis Lane II är ett utmärkt ställe att spendera sina få timmar som sovande när man är i Kuta. Närheten till det vilda nattlivet och till stranden ger många pluspoäng. Tyvärr verkar även parasiter gilla detta läge alldeles för mycket.
Betyg: 100 av 1000 lyckligt ovetande SMEK

Klientel: Som tidigare nämnt består klientelet främst av backpackers och andra typer i 20-30 årsåldern som gillar livet. Detta leder till att det ständigt pågår lustiga aktiviteter där bla badbomber ingår. Några andra som lever loppan i detta paradis är Bed Bugs som älskar att äta sig mätta på blod från partymänniskor då de gillar promillehalten som då ingår.
Betyg: 2 av 1000 lyckligt ovetande SMEK

Mat: Frukost ingick men vi lyckades knappt fundera ut vad det var som faktiskt var gratis. Det blir också en utmaning att njuta av frukosten då man efter en sömnlös natt och med lustiga bett på kroppen som kliar som satan har andra saker att tänka på.
Betyg: 4 av 1000 lyckligt ovetande SMEK

Service: Om man går till receptionen och på ett snällt sätt försöker berätta att man har under natten fått ungefär 100 bett på kroppen som gör en tokig så kommer personen att titta på dig som att du kommer från planeten "Snurr-i-Dumbollen". Om du sedan dessutom försöker be om att få ett nytt rum så får du till svar att du kan få ett nytt rum men att det var Bed Bugs där också för några nätter sedan. Receptionisten förklarar sedan att det är lugnt för att de har städat. Tyvärr så klurade han inte ut att SMEK visste att dessa parasiter inte försvinner genom en lättare städning så SMEK spårade ur och checkade ut.
Betyg: -10000 av 1000 olyckligt vetande SMEK

Tips:
  1. Om din säng luktar extremt starkt av citron så är detta inte för att lakanen är nytvättade utan snarare för att hotellet försöker dölja något i madrassen. Tips: Checka ut!
  2. Om du inte kan sova för du känner att något är fel och kryper på kroppen, tro inte då att det är för att det finns en mygga i rummet som försöker attackera dig. Tips: Checka ut!
  3. Om du dagen efter du sovit i en lustig säng börjar se konstiga bett på kroppen, tro då inte att det är den enda myggan i rummet som kan ha lyckats med detta. Misstänk istället något annat. Om Bed Bugs dyker upp i tanken, uteslut inte detta bara för att du inte hittar rader med bett vid en första titt. Prova istället med att tex sträcka ut armen och se om det blir en rad. Tips: Checka ut!
  4. Hål i madrassen är aldrig bra. Tips: Checka ut!
  5. Draperi till toalettdörr är bara konstigt. Tips: Checka ut!
  6. Om terassen är fin misstänk att hotellet försöker dölja något inte lika fint. Tips: Checka ut!

Slutbetyg:
-1123847 olyckligt vetande SM.

Bildbomb!

Budgetplan = budgetplatser!
Vi har surfat och solat på Kuta Beach.
Och sen har vi festat och sjungit karaoke... uppenbarligen!
Vad som hände här kan nog ingen förkara:
Giliöarna:
Massor av söta katter och Johannes blev adopterad av katten Magkatarr:
Tillbaka på Bali och iväg på en dagsutflykt med egen chaufför. Lustiga teaterpjäser med lustig humor, kaffeplantage, vulkan, balinesisk by, handarbete, tempel osv:
Detta djur valde ut de bästa kaffebönorna genom att äta upp de. Sedan tar man hand om de utbajsade bönorna och gör superkaffe!

Sneak preview

Nu är FML (FaMiLjen) hemma igen. SMEK hade det som förväntat lite för bra för att hinna blogga, så ett utförligt inlägg (eller flera) kommer lite senare (Kanske efter mid terms, som vi borde plugga till nu istället för att ligga och dega i sängen i ca fem timmar såhär på söndagseftermiddagen.) Men jag kan berätta redan nu att Bali bjöd på bland annat surfing, bed bugs, enlitersdrinkar, megahummer och matförgiftning. Inte nödvändigtvis i den ordningen.

RSS 2.0