SMEK ar fortfarande pa semester

Och det ar officiellt: SMEK suger pa att blogga pa semestern. Men! Om en vecka ar vi hemma igen och da blir det massor av uppdateringar som vanligt.

Sedan sist har vi fatt besok av tva trevliga personer varav en redan har hunnit lamna oss ocksa. Vi har varit pa Koh Samui, Railay beach och Bangkok och sedan igar ar vi i Laos och ska spendera den sista veckan har. Inatt sov vi i Vientiane som ar Laos huvustad och en helt otroligt jattemysig sadan. Finns inte jattemycket att gora men efter Bangkok kanns det lugna tempot, den betydligt langsammare trafiken och de genuint trevliga och glada manniskorna som att komma till himlen. Bangkok var ocksa najs, men, eh, lite hetsigt. Och inte alls lika trevligt som Vientiane. Efter allt daligt vi hade hort om maten i Laos blev vi positivt overraskade da vi forst fann ett Sandinavian Bakery som ar precis som ett gammal svenskt fik (och har exakt samma saker - inklusive bryggkaffe!) och sedan at en supergod middag pa en mysig fransk restaurang. Vi har pa ca 24 timmar ocksa hunnit bli stammisar pa en roof top bar dar drinkarna kostar ungefar 20 kronor och agaren ar jattetrevlig. Maste tillbaka alltsa!

Men! Om en dryg timme ska vi dra vidare till Vang Vieng dar vi ska tube:a och fira nyar, innan vi drar till resans slutmal Luang Prabang. Sa tid finns annu att hitta ett nytt favoritstalle for resan. Hittills ser topplistan ut sahar (EK):

1. Railey beach (Kanske inte egentligen, men sallskapet var sa trevligt att det blir en forstaplats anda.)
2. Vientiane (Fast efter ett par dar till hade jag nog fatt panik)
3. Koh Tao (Trots kartellpriserna)
4. Phi Phi (Forklaring overflodig)
5. Mae Nam, Koh Samui

PUSS!

SMEK pa semester

Sa SMEK har tydligen tagit lite val mycket semester, och helt glomt bort att blogga de senaste veckorna. Skandal! Jaja, vi har inte gjort sa mycket kul - mest jattetrakiga saker som att hanga pa stranden, festa hela natterna, snorkla, titta pa apor et c. Skittrist alltsa! (ironi)
Det vi har hunnit med hittills ar:
  • Svenskhang i Patong med daligt vader, bio, ladyboys, buckets och god mat.
  • Paradishang pa Phi Phi Don med snorkling, fina strander, batturer, buckets och god mat.
  • Same same pa Koh Phangan med fest i dagarna tre, full moon, mindre bra vader (lampligt for att sova hela dagarna), neonfargade SMEK, dans i vattenbrynet vid soluppgangen, buckets och god mat och mojito-buckets.
  • Varldens varsta batresa med fyra meter hoga vagor och en bat som inte kunde bestamma sig for om den skulle sta ratt upp eller rulla runt (och at vilket hall den skulle rulla runt) (EK:s mage hade samma beslutsangest)
  • Tokchill pa Koh Tao for att kurera oss efter Koh Phangan med en miljon syrsor, ett gang riktigt feta paddor, massa myggor och en himla massa mys. Och inga buckets. Men god mat!
Nu tankte vi hanga kvar pa Koh Tao ett par dar innan vi drar till Koh Samui och moter upp besokare nummer 1 (ledtrad: Sus ar valdigt glad over det besoket).
PUSS!

SMEK pa charter

Igar anlande SMEK lite trotta, valdigt hungriga och oerhort semesterbehovande till Phuket. Sugna pa lite serios turistkansla drog vi oss till Patong, som var annu turistigare an vi hade raknat med men av nagon konstig anledning kanns det valdigt mysigt. Efter massa manader hemifran kanns Patong konstigt nog valdigt mycket som hemma i Sverige, kanske for att det pratas svenska overallt och vi hittills har sett ca 1000 svenska flaggor. I alla fall lyckades vi snabbt hitta ett nagorlunda billigt guesthouse (trots att nan skum agent fem minuter tidigare sagt till oss att allt var fullbokat nu, att det var omojligt att hitta rum och att det som eventuellt fanns var jattedyrt).

Nojda over vart relativa kap begav vi oss ut i den Patongska natten som bjod pa enormt efterlangtad pad thai, valdigt stora Chang, buckets inkopta fran en rosa hippie-van mitt pa gatan, svenskar overallt och eh, lite annat skumt som vi kan ta en annan gang.

Idag vaknade vi upp tidigt (11.00) till stora arga moln och en enorm english breakfast. Nar var frukost fick avnjutas till det alltfor valbekanta ljudet av monsunregn bestamde vi oss for att stranden kunde vanta en dag, och vandrade istallet runt i Patong. Efter en fruktansvard thai-massage (EKs forsta) (SM innan: Nej nej, jag har inget minne alls av att det gjorde ont. Det ar lugnt! SM efter: Just det, glomde namna en sak - thai-massage gor skiiitont!), ett forsok till strandhang (efter tio minuter och 100 vattendroppar som alla i var mening bara var "en endaste liten droppe, det ar inte sa farligt" gav vi upp) och annu mer grym thai-mat hittade vi en bio dar vi sedermera spenderade resten av eftermiddagen. Nu forsoker vi lista ut om det ar nagon ide att aka till Phi Phi eller om det galna vadret skall fortsatta...

Med tanke pa att vadret sag exakt likadant ut konstant i tva veckor nar jag var i Patong for sex ar sedan sa borjar jag undra om det nansin ar fint vader har, eller om det bara ar nagot vi blivit ilurade av de fina bilderna som sakert inte alls ar tagna har...

Jaja, all in all: vi gillar patong bra mycket mer an vi trodde att vi skulle gora, trots vadret. Nu: mer mat!!

Puss

Typisk dag i ett singaporianskt tenta-p

Kl. 07.25 har väckarklockan ringt och vi har släpat oss upp med hjälp av många motsatser till glädjerop. Vid ungefär 8.15 +/- 30 min så lämnar vi vårat vackra hem och möts av morgonsol och 25 gradig värme:
Vi bor på åttonde våningen i denna byggnad.
Mysig promenad till tunnelbanan.
Lagom till att vi har klivit på tåget så har vi piggnat till ordentligt, till skillnad från singaporianerna som sover hela tunnelbaneresan och gärna använder oss som kuddar.
Köa lite till bussen.
Skolbussen.
Lee Wee Nam Library där vi spenderat hela dagarna. Självklart så sopas det framför ingången och i trappan regelbundet. Vakter patrullerar hela dagarna för att se till att pluggandet går rätt till.
Plugg till kl 13.00 +/- 60 min då det är lunchpaus. Sen är det bara påt igen. Innan fruktstuden vid 16.00 +/- 120 min så har koncentrationen kommit och gått lite som den själv har velat. Därför resulterar det ofta i pluggpapper som liknar dessa. Uppenbart är i alla fall att SMEK är riktiga talanger när det kommer till att rita, måla och färglägga:
Fruktstund. Fruktlåda ca 8 kr.
Eftersom det är regnperiod så regnar det varje dag mellan 14.00-16.00 +/- 3 min. Men det går fortfarande sitta utomhus eftersom singaporianerna har och byggt tak överallt.
Hemresa sker vid 18.00 om det har varit tentadag dagen efter, annars har hemresan skjutits upp till 22.00 +/- 150 min. Obligatoriskt sushistopp på vägen hem:
När vi väl har kommit hem så blir det skype och läggdags.

RSS 2.0