Dykcertifikat: Check!

I helgen var jag och Kristian iväg och tog dykcertifikat. Helt fantastiskt. Sköldpaddor simmade bredvid oss under ett helt dyk, vi fick syn på en haj, nemo-fisken och mycket mer. Kommer bilder så fort jag och Jojo kommer hem från nästa resa som börjar imorgon, Java, Indonesien. Hörs på måndag =). Pussss/SM

Bilder från februari-middagar

Wine Connection, det nya haket. Supergod västerländsk mat och framför allt en billig men svingod osttallrik. Gott vin finns även i överflöd på detta fantastiska ställe:

Tacokväll på NUS. Det nedan var det närmsta gurka jag och jojo lyckades hitta. Den låg bredvid en annan grönsak med samma form fast gul i färgen och som hette "old cucumber". Så då tänkte vi att om vi tar den gröna så lär ju den vara en fräsch gurka. Den smakade som en blandning av äpple och gurka och va alldeles lurvsticksig. Tacokvällen slutade ändå inte med en flop då vi lyckades hitta de flesta andra ingredienserna i normal form!
Raclette på Wine Connection:
Fikastund på dagens lektion. En av singaporianerna i min tutorialgrupp som jag har hängt med en del hade köpt muffins till alla sina vänner för att det var alla hjärtans dag. Det var jättegulligt och väldigt uppskattat.
Pusss /SM

Keeping Singapore Safe

Singapore må vara ett säkert land, men att säkerställa att det forsätter så krävs det att alla drar sitt strå till stacken. När man väntar på tunnelbanan kan man därför få se infomercials som denna:

Jullov: Tubing

Plats: Vang Vieng, Laos.
Hur: Man skriver på ett papper som säger att man själv ansvarar för skador man kan dra på sig under dagen, hyr en tube och blir ivägkörd med en tuktuk uppför floden. Därefter köper man sig en bucket för väldigt lite pengar. Man hoppar ner i tuben och flyter iväg på floden. Längs med kanterna så finns massor av barer och "klubbar", linbanor, rutschbanor, lianer och andra fantastisk roliga aktiviteter.
När: Tex på nyårsafton då stämningen är bättre än någonsin.

Regnoväder

Jag har många gånger försökt förklara hur det regnar här, det är så otroligt annorlunda jämfört med hemma! I alla fall, poff säger det så är det som att gå in i duschen. Se nedan:
Pussss/SM

Världens sämsta bloggare gör en comeback!

Efter sisådär en månad (but who's counting?) av bloggförnekelse är nu EK tillbaka bakom spakarna. Eftersom ni redan hatar mig p.g.a. bloggfrånvaron tänkte jag passa på att låta er hata mig lite mer, genom att visa hur "tråkigt" jag bodde förra helgen när jag tog en spontantripp till KL.

En säng måste man ju ha:
Och skrubbtvålar med två olika dofter såklart:
Icke att förglömma, ett vrålstort badkar:
Lite annat jag missade att ta bild på men som fanns där (jag lovar!): minibar som var så väl gömd att vi inte hittade den, nespressomaskin (typ), TV och DVD, morgonrockar (som också var så väl glömda att vi inte hittade dem), superduper pool, feeet frukostbuffé, vattenfallsdusch och en liten pall att sitta på i duschen. Och juste, vi hade ju ett par feta grannar också:
(Bilden är såklart tagen från fönstret i vårt hotellrum)


Krydda med trevligt sällskap och riktigt god mat (och en del dryck) så var det en riktigt najs helg.


(För att ni inte ska hata mig alltför mycket så kan jag berätta att KL är en av de billigaste städerna i världen att bo på femstjärniga hotell i. Tänk prisnivå Scandic Linköping Väst (japp, det i Ryd) vid superkampanj, och kanske lite billigare ändå.) (Har ingen aning vad det kostar att bo på Scandic Linköping Väst egentligen men hallå, det ligger i Ryd så jag tänker att det måste vara ganska superduperbilligt.)

Kinesiska läxa

Går i skolan gör vi ju här också :).
Idag har jag varvat matlab inlämningar med kinesiska tecken skrivande. Mallarna för de kinesiska tecknen är nästan precis som skrivstilsmallarna i låg- och mellanstadiet, om nu någon minns dem! Matlab, hatkärlek. I alla fall, mellan pluggmarathon:erna så har jag och Jojo bokat resa till Yogajakarta, Indonesien, där vi bla tänkte klättra på vulkanen Bromo! Jag och husnorsken Kristian har också lyckats boka en resa, den resan går till Tioman Island nästa helg, där vi planerar att ta dykcertifikat, eller Kristian tänkte ta dykelappen som det heter på norska då.
Pusss /SM

Veckans SMEK

Denna veckans SMEK blir den första att bli det som produkt. Produkten blev veckans SMEK mot alla odds kan man säga. Den smakar inte bra(odrickbar), den har inte en rosa förpackning, den har inte sagt något vänligt, den har inte gjort något speciellt roligt och den är ganska stel och kall. Skälet till nomineringen var helt enkelt att den heter Maximator och att man förstår varför den har detta namn om man kollar på alkoholprocenten. Nedan presenteras produkten av Björn, som även var den lyckliga innehavaren av Maximatorn:


Hörde jag -10 grader...?

Ryktas om att det är -10 grader i Linköping hela veckan. Tänkte ta tillfället i akt och retas lite genom att påpeka att SMEK är i Singapore där det bara är 30 grader varje dag... tråååkigt ;)
Pussss /SM

RSS 2.0