Ett snabbt Sverigebesök

Efter torsdagens flytt insåg vi att vår lägenhet var lite undermöblerad, och vi begav oss därmed till möbel-Mecka, även känt som IKEA. Det här "vi behöver nya möbler, och tallrikar, och glas" var förstås lite sant men mest vart det såklart en förevändning för att få äta lite hemma-mat.

En del nattduksbord, lampor, tallrikar, glas et c blev det men dagens finaste stund kom i restaurangen. När vi såg den välkända menyn och kunde konstatera att ja, de har både köttbullar (med lingonsylt!), gravad lax (även om vi misstänker att den egentligen var najadrökt), räksmörgåsar, lingondricka och äppelkaka så kom det en unison suck från Familjen innan vi rusade fram till maten.

Min mat:

SM:s mat:

Killarnas mat:
(Ja, de beställde varsin meny som egentligen var menad för tre personer. Detta toppade de med en gravlax att dela på.)

Vi hade även med oss vår nya hus-italienare, och han gav svensk mat tummen upp. Dock beställde han pommes till köttbullarna, och det känns ju inte helt OK. Men han diggade lingondrickan och undrade om den gick att blanda med vodka, vi förklarade att den egentligen ska blandas med hembränt (sen förklarade vi vad hembränt var) men att vodka nog funkade också.

Så här nöjda var 3/4 av Familjen och hus-italienaren efter våra inköp (Som förutom tidigare nämnda artiklar inkluderade diverse mysiga svenska tingester från Swedish Market: knäckebröd, jordgubbsremmar, salta fiskar, senapssill, flädersaft, skorpor för att nämna ett par saker som nu huserar i våra skåp här hemma. Eller, nej förresten. Vi har nog hunnit äta upp det mesta redan.):

Nu slutar inte denna härliga historia här, utan som tur var glömde vi köpa lite saker så vi måste åka tillbaka ikväll. Typ vid middagstid kanske vore lämpligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0