Malaysia del 3: KL

Efter många om och men kom vi som sagt fram till KL, hittade till vårt hostel som vi inte ens visste vad det hette eller vart det låg och fick två sängar trots att vi (läs SM) hade bokat fel datum. Där kan man säga att problemen slutade, och en grym helg började.

Vår vana otrogen shoppade vi ingenting alls i KL, trots att priserna var helt sjuka och de hade alldeles för mycket snyggt. Vi spenderade istället tiden med sightseeing á la gammalt pensionerat par, ätande á la Jamie Oliver på tur på mörka bakgator (d.v.s. skumt men väldigt gott) och festande á la 19-åriga backpackers. Vi tar det väl helt enkelt i tur och ordning.


Sightseeing á la gammalt pensionerat par


Dagens tips: pensionärs-sightseeingbuss. (Eftersom vi är i Asien är det såklart Guess-reklam på bussen)


Petronas towers. Vi var inte asimponerade när vi såg dem på håll (bara två höga byggnader liksom) men på nära håll var de helt otroligt jättecoola! Tyvärr var bron emellan stängd så vi kunde inte åka upp där.


Berg- och dalbana. Inomhus!


Jättestor moské. Vi fick inte gå in men det såg fett ut utifrån!


Jättestaty! Och ja, självklart gick vi uppför alla de där miljoner trappstegen. Skitläskigt, speciellt som vi på nervägen blev stoppade av ett gäng makaker (en typ av apor, för er som inte är lika insatta i Asiens djurliv som undertecknad).

Ätande á la Jamie Oliver på tur på mörka bakgator


Nytt favorithak. Som låg på denna skeva bakgata:

Lite längre fram fanns ett stånd där de sålde kött. Samt katter i burar. Slutsats?


Såhär mysigt kan det se ut när man käkar middag i Chinatown i KL. Chinatown var för övrigt jättemysigt, till och med SM den notoriska Chinatown-hataren diggade det!


Till maten dricker man såklart öl. Och eftersom vi är i Asien serveras den förstås i jätteflaskor som kyls i en hink med is. Mys!

Festande á la 19-åriga backpackers


Här kan man chilla en vanlig lördagskväll i KL. Ovanpå ett tak, med superbilliga drinkar precis bakom sig (till skillnad från i resten av KL & Malaysia öht, där drinkar är dyyyrt). Samtidigt kan man kolla på den här utsikten:

Puss/EK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0